Lørdag 21/5 2022.

Pasteur-Instituttet i Paris

Titel: Louis Pasteur. Kategori: Fremgang 1925. Side 4 af 4 < Tilbage

Pasteur-Instituttet. Pasteur-Instituttet i Paris.

Pasteur-Instituttet ligger i Paris bag den store Boulevard Pasteur i Rue Dutot, 25. Det optager en grund på ca. 11.000 kvadratmeter, og bygningerne stammer for største delen fra ombygningen i 1899.

Instituttet har 5 formål: Kampen mod hundegalskaben. Der behandles her over 1500 patienter årligt. Videnskabelige undersøgelser og forskning angående almindelig mikrobiologi, teknisk mikrobiologi, hygiejne og sammen- lignende mikrobiologiske studier.

Den nuværende chef, Pasteurs efterfølger, er Dr. Roux, der særlig har gjort sig fortjent ved sin store indsats i kampen mod difteritis. Foruden den betydning Pasteur-Instituttet har haft for menneskeheden, gennem de menneskeliv, der er frelst fra hundegalskaben, har instituttet indirekte haft den allerstørste indflydelse på fremskridtet indenfor den moderne lægevidenskab og biologi. Dels gennem de arbejder, der er udgåede fra instituttets laboratorier, dels gennem talrige udenlandske videnskabsmænd, der gennem tiderne har arbejdet og lært dernede.

Videnskabelige centre efter Pasteur-Instituttets mønstre er etablerede i Rusland, Italien, Tyrkiet, De forenede Stater, etc.
Se en billedserie fra Pasteur-Instituttet.

(Forfatter: Ikke oplyst)
  < Tilbage