Tirsdag 2/6 2020.

Mad og drikke

Titel: Til Paris på cykel med telt. Kategori: Fritid og sport 1924. Side 9 af 10 < Tilbage

Operaen i Paris i Paris. Place de l'Opera, "Paris' hjerte". Læg mærke til trafikken. De hvide gelændere, som ses midt på pladsen omgærder nedgangen til 'Metroen', den underjordiske jernbane.

Ikke blot bygningskunst lærer man at kende, men man vil møde gode eksempler på næsten alle stilarter, som har fundet trivsel i frankrig. Således er byen Arras overordentlig interessant for bedømmelsen af spansk arkitekturs indflydelse i Flandern.

Kort sagt, her er noget for enhver smag, både rigt nok repræsenteret, til at man kan lære det at kende, og afvekslende nok, til at det ikke behøver at virke ensformigt. Men det er ikke formålet her at skildre Nord-Frankrigs tillokkelser, men derimod at give nogle få vink for en cykeltur til Paris, og hertil, som til alt andet i denne verden, er mad en fornødenhed. "Uden mad og drikke duer helten ikke". Og lad os da begynde med drikken: når man rejser i Frankrig - i det hele taget i syden - drikker man vin, og først der lærer man vinens fundamentale betydning at kende. Det er den naturlige drik der, i langt højere grad end øl er det i norden, og den er betydelig billigere. En drikkelig hvidvin fås for 3 á 4 francs pr. liter, og vil man have en særlig god sort, finder man den nemt for 5-6 francs. Man gør klogt i ikke at holde på ganske bestemte mærker, men købe den vin, som hver enkelt krovært selv har dyrket, den er ofte forbavsende god, selv om den er navnløs. Rødvin er gennemgående billigere, men heller ikke så velsmagende. Og så er der jo den yderst billige og forfriskende Cidre, en æblevin, der brygges både mousserende og ikke mousserende. En liter af den fås nemt for 2 francs. Brødet i syden (altid hvedebrød) er usædvanlig godt og velsmagende og dertil billigt: Et kilo koster 1.80 francs. Med lidt landost eller pølse kan man således sammensætte sig en udmærket frokost for bogstavelig talt ingen ting.

< Tilbage  Til side 10 >