Lørdag 21/5 2022.

Skolerejsehjemmet er gerne indrettet i en skole

Titel: Skolerejser - Skolerejsehjem. Kategori: Fritid og sport 1926. Side 4 af 8 < Tilbage

Ruteplanen. Rutekort for den nørrejydske rejse.
  Ruten gennem sønderjylland. Rutekort for den sønderjydske rejse.

Skolerejsehjemmet er gerne indrettet i en skole. - Denne står jo tom i sommerferien, og med tilladelse af autoriteterne har rejsehjemmene da fået lov til at indrette sig i et klasseværelse. - Borde og bænke er flyttet ud, og i stedet for er der på gulvet lagt madrasser med skråpuder og tæpper, så godt en snes stykker ad gangen kan rykke ind og bo her. Vandfade er der også, i reglen tillige brusebad, og skolebetjenten eller en kone fra byen holder hjemmet rent og i orden, serverer te for de rejsende, om morgenen tillige havregrød, om det ønskes, koger æg for dem osv.

Lagen eller lagenpose og håndklæde har de rejsende selv med, ligeledes tørkost, der for øvrigt for en stor del indkøbes undervejs af de intendanter, som holdene har valgt sig, og som har deres egen pengekasse under sig. Middagsmad er ikke strengt nødvendig, men adskillige steder undervejs er der anvist højskolehjem, pensionater og lignende der leverer den til en billig pris.

Trænges der til mere? Er man ikke tilfreds, når man efter en dags fodtur gennem en smuk og ejendommelig egn af vort land, og efter brusebadet på skolerejsehjemmet at være kommet af med alt landevejsstøvet, skrupsulten sætter sig til sin aftensmad og den varme duftende te? Mon man da ikke er klar over, at spegepølse og leverpostej er noget af det lækreste i verden?

Er man for træt, er madrassen og tæpperne ikke langt borte, og dem lærer man at sætte pris på lige så meget, ja meget mere end på hotellets fjedermadras of edderdunsdyne.

Hvor findes disse skolerejsehjem ?

Foreløbig er to ruter forsynet med rejsehjem, en 14 dages rute i nørrejylland og en 8 dages rute i sønderjylland (se kortet).

Rejsehjemmene er anbragt med dagsmarchers afstand (2-3 mil) fra hinanden. Enkelte steder bor man to nætter i træk og holder rastdag.

< Tilbage  Til side 5 >