Lørdag 21/5 2022.

Jernbanebillet Silkeborg - Århus

Titel: Skolerejser - Skolerejsehjem. Kategori: Fritid og sport 1926. Side 6 af 8 < Tilbage

Vandretur langs stranden. Fire dage vandrer vi således langs Vesterhavets kyst - fra Lønstrup til Skagen - med brændingens evige brusen i ørerne.

Rejsehjemmene er i disse egne anbragt i Lønstrup, Hirtshals, Tversted, Kandestederne (ved Råbjerg Mile) og i selve Skagen.

I Skagen tilbringes 2 dage og nætter, hvorefter hjemturen begynder. - Rejsen fra Skagen er lang og afbrydes derfor i Århus, hvor der atter overnattes på skolerejsehjemmet. Næste morgen tager man hjem fra Århus, og rejsen er forbi.

Hvad koster nu denne nørrejydske rejse pr. barn ?

Regner man turen (14 dage) begyndende i Århus og sluttende i Frederikshavn, hvor hjemrejsen jo faktisk begynder, kan følgende budget opstilles (beregnet i 1925):

Jernbanebillet Silkeborg - Århus med udstigning i Skjørping 6.80
--------------- Aalborg - Åbybro 0.25
--------------- Pandrup - Lønstrup 0.35
--------------- Hulsig - Skagen og Skagen - Frederikshavn i alt: 1.25
I alt til jernbanebilletter 8.65
   
Dampbad - Himmelbjergssøerne 0.50
14 nætters logi inkl. te aften og morgen 14.00
Havregrød om morgenen (14 dage) 5.00
Indkøb af tørkost 14.00
Billetter og forplejning i 14 dage i alt: Kr. 42.00

Har man til hvert barn feks. Kr. 50.00 at disponere over, kan man altså afse Kr. 8.00 til middagsmad i de 14 dage. Opslag på rejsehjemmene giver oplysning om billige spisesteder. - I øvrigt anbefales det at købe æg og få dem kogt. Æg + havregrød kan vel nok omtrent gøre det ud for middagsmaden, som for øvrigt for drengeholdene ikke plejer at spille en særlig stor rolle.

Den sønderjydske rute begynder i Padborg, hvortil holdene kommer pr. jernbane. Herfra går man til Kollund, hvor man ligger i to nætter. Tiden bliver ikke for lang, man gør ture til Bov og Kobbermøllen og rundt om den herlige skov med de stejle skrænter og den skønne udsigt over fjorden mod Angel og Flensborg by.

Fra Kollund går turen til Gråsten, hvor der ligeledes overnattes i to nætter. Den mellemliggende dag anvendes til tur over Egernsund til Broager.

< Tilbage  Til side 7 >