Mandag 23/5 2022.

Arbejde i skovene eller på fabrikkerne

Titel: Arbejde i Canada - Breve fra en ung forstmand. Kategori: Menneskelivet 1926. Side 6 af 8 < Tilbage

En gade i Quebec. Sous-le-cap, en gammel gade i Quebec.

Jeg kom hertil i morges kl. 5, gik en tur, og kl. 9 vandrede jeg så op i The Canadian Foresty Association, hvor jeg fik adresserne på alle pulp- and paper-compagnierne i provinserne Ontario og Quebec. Her i byen er to, "The Booth Co." (Svigerfader til vor prins) og "The Eddy Co." (Canadas største tændstikfabrik og pulp co.). Jeg vandrede så til "The Booth Co.", hvor jeg foreviste en anbefaling, professor Meunier havde givet mig. De var meget elskværdige og spurgte, om jeg foretrak skovene eller ville blive her ved fabrikkerne. Jeg sagde, at jeg ville derhen, hvor de mente, at de bedst kunne bruge mig. Jeg skal komme igen i morgen kl. 3 for at tale med the manager (forretningsføreren), som ikke var til stede i dag, og nu sidder jeg på mit værelse i Y.M.C.A. (K.F.U.M.) og håber på et godt resultat i morgen. Fejler det, så går jeg til "The Eddy Co." og videre til Montreal og Quebec. Jeg har 10 compagnier at vælge imellem. Det er yderst spændende, men nu får vi se i morgen. -

- Oct. 24. Nej, det nyttede ikke. Jeg talte med the manager, som bad mig sende en ansøgning ind. Den fik jeg svar på i dag, at de ikke kunne tage flere folk. - Altså vandrede jeg til Eddy og fik samme svar. Nu har jeg opholdt mig 5 dage i Ottawa. I morgen tidlig rejser jeg til Montreal, der er 4 compagnier. Nu får vi se, om jeg er mere heldig der. Jeg bliver ved, til jeg ikke har flere penge. Så går jeg på skovarbejde. Det er det dejligste vejr, man kan tænke sig. Solen skinner, og det er så varmt som midt om sommeren.

  Montreal, oct. 27. 1924.
Ja, nu er jeg altså i Montreal. Det har ikke nyttet stort. Jeg har været oppe i St. Maurice Paper Co. og talt med en rar Mr. Edge. Det er en skidt tid, sagde han. Foråret er bedre. Men tag, hvad de kan få og lad mig få Deres navn og adresse, så skal jeg lade Dem vide, når vi får brug for Dem.

Jeg prøvede et par andre steder, forgæves, og så gik jeg ned og tittede på opslagstavlerne ved arbejdsanvisningskontoret. De lød alle sammen: Bushmen wanted for Spanish River Co. (skovarbejdere ønskes) - 1000 bushmen for St. Laurentide Co. osv. 40 Dollars om måneden. - Så jeg har jo altid den udvej. Canadierne kalder skoven for "the bush", de siger aldrig forest. Nå men i morgen tidlig drager jeg atter af sted, denne gang til Trois Rivieres længere nede af St. Lawrence mod Quebec. Så rejser jeg ikke mere. Der er tre compagnier, og får jeg ingen ting, hvad jeg formodentlig ikke gør - så går jeg i lumbercamp i vinter og holder forbindelsen med St. Maurice vedlige. Gad vide, hvad Karlson laver i Saskatoon, slår sten eller kører kulvogn formodentlig. Jeg aner det ikke, er komplet uden forbindelse med omverdenen, så længe jeg ligger og roder rundt på denne måde. Karlson er jo sikkert nok hos den rare Meunier, jeg er jo mere ude på vippen, men oplever så meget desto mere. Jeg har været i Canada i 1 ½ måned og har allerede været helt ude ved Rocky Mountains og tilbage igen. Jeg har været i Montreal, Ottawa, Winnipeg, Calgary og Saskatoon - af store byer mangler jeg bare Quebec, Toronto og Vancouver. - Det eneste, jeg ikke har set endnu, er det, jeg rejste ud til, nemlig British Columbia! og det er jeg 3000 miles fra nu - det går aldrig, som man tænker sig det!

< Tilbage  Til side 7 >