Søndag 4/6 2023.

Montreal er en typisk østamerikansk by

Titel: Arbejde i Canada - Breve fra en ung forstmand. Kategori: Menneskelivet 1926. Side 7 af 8 < Tilbage

Rocky Mountains i Canada. Rocky Mountains i Canada.

Montreal er en typisk østamerikansk by med 10-15 etagers huse og en trafik, der overgår Londons. Den har 700.000 indbyggere, og de løber alle sammen, når de da ikke hænger i stropperne i de mægtige grønne sporvogne, der farer gennem gaderne med en forfærdelig fart. Over halvdelen af befolkningen her østpå er fransk. I butikkerne står alt på fransk, og i biografen får man teksten både på engelsk og fransk.

Bag byen ligger Mount Royal, en stor klippe, som jeg tilbragte søndag formiddag med at bestige. Det var anstrengende. Det sidste stykke er lodret, og man må op af 500 trappetrin, men det er umagen værd, der er en pragtfuld udsigt over byen og St. Lawrence, helt ind i USA.

Interessant er det at gå ned ad hovedgaden St. Cathrine. Der er det ene stormagasin ved siden af det andet med de nydeligste ting i retning af tøj, møbler osv. Jeg tror, det er alt skrabet, Amerika eksporterer til Europa, for alt hvad de har herovre, er overordentligt smagfuldt og gennemsolidt. Jeg har set mange praktiske indretninger, som vi ikke kender hjemme, navnlig til køkkenet og til hjemmet i det hele taget, en naturlig følge af umuligheden at få kvindelig hjælp herovre.

I morgen tidlig drager jeg så til Trois Rivieres, som er en by på 22.000 indbyggere, og så skulle jeg helst snart få et fast opholdssted. Gid pokker havde min kuffert, som bliver slæbt fra den ene ende af landet til den anden, den har kostet mig adskillige Dollars. Hvis I hører om nogen, som skal til Canada, så hils dem fra mig og sig, at de må for himlens skyld ikke tage andet med en en håndkuffert, - en "trunk" er kun til besvær, og tøj er så billigt, at man hellere må købe det her, - et sæt tøj 30 Dollars, en overfrakke 24 Dollars, undertøj 2 Dollars osv., og det er første klasses, vel at mærke. Jeg skal have mig en Mackinaw frakke for vinteren, det er den slags, som bruges i skovene herude.

  Trois Rivières, d. 29.
I går kom jeg så hertil og gik til St. Maurice Paper Co. (et andet end det i Montreal), og til min forbavselse blev jeg denne gang taget med op til the chief forester, som forhørte mig om kort og instrumenter, som jeg heldigvis kendte. Der er et apparat, - et slags kompas, - som de bruger i skoven til opmålinger (det bruges ikke i Danmark), men ved et mærkeligt held havde jeg siddet på biblioteket i Ottawa og læst om det. Han sagde, at der ikke var noget rigtigt at gøre før om et par måneder, når sneen lå der, og man kunne gå med snesko, men ovre på den anden side af St. Maurice River lå the Wayagamack Co. Jeg skulle gå over til the chief forester og tale med ham, og fik jeg ingen ting, kunne jeg komme tilbage til St. Maurice, de ville så prøve at skaffe mig noget at bestille.

Jeg vandrede over til Wayagamack og traf the chief forester, en ualmindelig flink mand, som bla. sagde: jeg ved nok, hvor forbandet det er at løbe rundt for at få noget at bestille. Han sagde, at han naturligvis kunne bruge mig til foråret, og i vinter ville han så prøve at få mig anbragt som assistent scaler (jeg aner ikke hvad det er). Han ringede til the lumber department, og jeg skal i eftermiddag over at tale med en Mr. Jackson, - så håber jeg meget, at det går.

< Tilbage  Til side 8 >