Lørdag 21/5 2022.

Fakta om Canada

Titel: Arbejde i Canada - Breve fra en ung forstmand. Kategori: Menneskelivet 1926. Side 8 af 8 < Tilbage

The chief forester skaffede mig mig logi og ringede for med til et pensionat, han var meget elskværdig. Jeg bor hos en Mme Deleuran og spiser hos en Mme Lecoque, og begge to snakker de fransk til mig, og jeg snakker engelsk til dem, og der er ingen af os der forstår et muk, men det går storartet alligevel. Hele befolkningen her er fransk, de eneste amerikanere er dem i pulp compagnierne.

Det er den morsomte by med masser af katolske kirker og krucifikser i gaderne. Gamle præster går rundt i lange kjoler og flade hatte, man ser nonner, og der er munke med ragede hoveder, kutter, tov om livet og bare ben, hvad jeg synes må være noget køligt på denne årstid.

  Eftermiddag.
Mr. Jackson er taget op i skovene! - Men så gik jeg igen op i St. Maurice, og de tog mig! Jeg skal møde på kontoret fredag formiddag og have instruktioner. - Fredag middag rejser jeg så langt pokker i vold nordpå ved St. Maurice River for at måle tømmer op, - det bliver spændende! Jeg har solgt alt mit tøj - undtagen det nødvendigste. Jeg kan ikke ligge med den kuffert oppe i skovene. Jeg skal have købt en Machinaw frakke, et par vanter samt mokkasiner og en fransk grammatik og leksikon. - Det er nødvendigt at kunne fransk. 82 % af befolkningen er franskmænd.

    Mange venlige og kærlige hilsner fra Ivar.

Canada

Canada blev opdaget i det 16. århundredes begyndelse af italieneren Verazzani og taget i besiddelse for Frants d. 1. af Frankrig under navnet Ny-Frankrig. I 1608 grundlagdes Quebec af Champlain. Jorden var delt mellem adelsmænd, til hvem lanboerne stod i lehnsforhold. I 1759 indtog den engelske general Wolf Quebec, og i 1763 afstodes Canada til England, der straks afskaffede de gamle love og indretninger, men i 1774 blev det nødt til at indrømme fuld trosfrihed til katolikkerne og fastholdelsen af de gamle love. Derfor drog de engelske nybyggere bort til øvre Canada, hvor samfundsforholdene ordnedes på en helt anden måde. I 1791 deltes Canada i to landskaber efter grænsen mellem de to folk, hvert fik sin guvernør og sit parlament. I 1826 ophævedes den gamle lenhsforfatning, men den vedblev at bestå i praksis til 1854. Efter adskillige stridigheder forenedes de to landsdele i 1840. Som landet gik frem, opstod ønsket om at forene de andre engelske kolonier med Canada til en forbundsstat, og d. 1. juli 1867 oprettedes Dominion of Canada med en generalguvernør i spidsen, udnævnt af den engelske regering, et af ham valgt senat og et folkevalgt ting. Forsvar, finanser, toldlovgivning, handels og samfærdselsvæsen og hele den almindelige lovgivning blev fælles. For de særlige sager beholdt hver stat sin forsamling og en af generalguvernøren valgt guvernør.

< Tilbage