Søndag 22/5 2022.

Hvad koster det at rejse til Californien ?

Titel: FREMs træ - Kæmpetræer. Kategori: Naturen 1924. Side 5 af 5 < Tilbage

Tunnel gennem et kæmpetræ Dette billede viser et stykke af vejen i Mariposa Grove med en af de imponerende gennemkørsler gennem et kæmpetræ. Ved siden af vognen står forpagter Christian Sonne.

Mægtige graner og fyrrer som vokser omkring kæmpetræerne, ser ud som unge planter, de bliver til dværge i det selskab. De ser op mod majestæten, som dog ikke værdiger dem et blik, den ser ud så at vide, højt oppe ud over deres toppe, ligegyldig for alt, hvad der spirer under den. Kun himlens skyer sejler hen over kæmpen. Solskinnet og mulden giver den næring. Dens ånde bæres bort af vinden.

Det er en svimlende tanke, hvis blot hver fjede af den halve million frø, FREM vil udsende, vokser op, vil det sige, at 124.000 kæmpetræer vil blive spredt over Danmark! I det flade danske landskab vil de kunne ses milevidt, og overalt vil man på lang afstand lægge mærke til dem og sige: Der er et af FREMs træer. Ja, allerede om få år vil man rundt om i landet støde på dem og kende dem fra alle andre vækster.

En del af træerne vil naturligvis i århundredernes løb gå til grunde, men flere tusinde vil dog for vore sene efterkommere være en levende hilsen fra os, der lever nu her i begyndelsen af det 20. århundrede.

Hvad koster det at rejse til Californien ?

Når man i FREM ser billeder fra fremmede egne, er det letforståeligt at tankerne sættes i bevægelse, og lysten melder sig selv at rejse ud og se sig om i den store verden. Den næste tanke bliver da uvilkårlig "Hvad koster det" ? Frem skal ofte give nogle sådanne små praktiske oplysninger. Tænker man sig at rejse frem og tilbage på første klasse med damper fra København til New York og 1. klasse fra New York til Californien med en måneds ophold dér og en uges ophold i New York og en uges ophold i Chicago, vil dampskibsrejsen tur-retur kunne gøres for 1820 Kr. Jernbanerejsen tur-retur for 230 $ og opholdet for de 45 dage for ca. 450 $. Altså i øjeblikket for ialt 6100 Kr. Rejser man med III klasse hele vejen, bliver tallene 1290 Kr. for damperen, 230 £ for jernbanerejsen og 225 $ for opholdet - ialt 4157 Kr.

(Forfatter: Ukendt)
  < Tilbage