Tirsdag 22/10 2024.

Massøse

Titel: Hvad skal min datter være. Kategori: Fremgang 1924. Side 3 af 14 < Tilbage

Ingeborg Buhl. Ingeborg Buhl

En uddannelse som massøse og sygegymnast tager, her i landet, 14 måneder, men der er tale om at forlænge læretiden til 20 måneder. Et kursus på 14 måneder koster ca. 1400 kr., eller måske man hellere må regne med de 1500 kr.

Så vidt vore hjemlige institutioner, gymnastikdirektør Theilmanns, Dr. Lunds og Dr. Clod-Hansens.

En noget mere indgående og langvarig læretid er gældende i Sverige ved f.eks. Dr. Arvidsons Institut og Centralen i Stockholm og Sydsvenska Institut i Lund, der alle er svenske statsanerkendte institutter. Her er uddannelsen 2-årig, man får foruden massage og sygegymnastik også almindelig gymnastik-uddannelse og slutter med at få gymnastikdirektør-eksamen. Der kræves gode skolekundskaber for at kunne følge med i teorien og en stærk fysik for at udholde arbejdet, der er meget anstrengende. Selv om det er anstrengende, er det dog et interessant, taknemmeligt og friskt arbejde, der sætter en i forbindelse med mange mennesker. Det er ret svært at komme frem, da der er stor overproduktion her som i så meget andet, og det tager tid at skabe sig en god stilling.

På hospitalerne betales gennemsnitlig fra 100-200 kr. pr. måned for 4 timers hårdt arbejde, - men de færreste kan jo opnå fast ansættelse. Mange tager til udlandet og prøver sig frem, men her er det, foruden en virkelig dygtighed, meget de gode forbindelser og anbefalinger, der hjælper en frem. Men har man først fået foden indenfor, opnås gode resultater.

Jævnt arbejde hele året rundt, er en sjældenhed. Ofte er der overvældende meget at gøre, til andre tider kun meget lidt.

Vil man til udlandet, må man selvfølgelig kunne sprog.

Ansættelser ved vore hjemlige badesteder og sanatorier er meget efterspurgt, men også meget vanskelig at opnå.

Skrevet af Ingeborg Buhl.

< Tilbage  Til side 4 >